Školská jedáleň

Navigácia

  • Nielen vychádzka

    Medzipredmetové   vzťahy

    So žiakmi tretieho a štvrtého ročníka sme počas prechádzky po našej obci prepojili telesnú výchovu s ostatnými predmetmi. Opakovali  sme si vybrané slová, ktoré žiaci hľadali po okolí. Veľmi rýchlo sme sa presunuli ku korytu potoka a odtiaľ ku sýpkam. Na Vlastivede sa učili o našej obci a o Liptove. Zahrali sa na sprievodcov po Hubovej a oboznámili nás s významom sýpok. Z prírodovedy sme si zopakovali učivo o vode. Pozorovali sme ju v tuhom skupenstve, čiže sneh. 

  • iBobor

    Žiaci druhého až štvrtého ročníka sa zúčastnili  online informatickej súťaže  iBobor. Blahoželáme trom úspešným riešiteľom. Druháčkam: Dorotke Beretovej a Sandričke Nemčekovej a štvrtákovi Dávidovi Švábikovi.

  • Mikuláš

    Sviatok svätého Mikuláša a trhy

    Veľká radosť nastala u nás v škole v Hubovej. Sv. Mikuláš v sprievode anjela a čertíka prišiel 6. decembra navštíviť naše deťúrence. Sladká odmena čakala na každého žiaka. Pre sv. Mikuláša si naši žiaci pripravili básničky, pesničku a predstavili život svätca rodičom. Pripravené boli aj "Mikulášske trhy", kde si žiaci predávali vlastné výrobky. Ich kúpou mohli rodičia podporiť dieťa i školu.

  • Divadelné predstavenie

    Dick  Whittington

    Dňa 13. 11.  žiaci 3. a 4. ročníka boli v Ružomberku na divadelnom predstavení. Divadlo bolo odohrané v anglickom jazyku. Divadielko sa deťom veľmi páčilo. Aj takto podporujeme a rozvíjame komunikáciu v anglickom jazyku. Veríme, že aj v budúcnosti sa nám podarí navštíviť podobné predstavenie.

  • Koncert

    Dopravná výchova

    Dňa    10. 11. sme mali výchovný koncert. Na koncerte zazneli mnohé pesničky zamerané tematicky na dopravnú výchovu. Deti si tak zopakovali pravidlá o bezpečnosti na ceste ale aj niektoré dopravné značky. Koncert bol veselý, deti rozspieval, roztancoval,  navodil dobrú náladu. Tešíme sa na ďalší.

  • Stalo sa v novembri

    Lampiónový sprievod

    Dňa 9. 11.  2023 ZŠ v spolupráci s MŠ zorganizovali Lampiónový sprievod. Všetci  sa stretli pred budovou školy na školskom dvore, kde pokojnú atmosféru umocňovalo pokojné počasie, prítomní ľudia a hlavne svietiace svetielka v rozliehajúcej sa tme. Stretnutie odštartoval kratučký program, kde vystúpili deti zo ZŠ a MŠ. Záver programu patril svätému Martinovi. Príbeh odohrali žiaci 3. a 4. ročníka. Po programe sa sprievod pohol popred kostol, pokračoval ulicou Záhumnie a ponad Záhumnie sa vracal späť ku škole. Nezabudnuteľnú atmosféru posilnilo aj vypnutie pouličného osvetlenia. Po návrate prítomných čakalo príjemné občerstvenie: koláčiky, cesnačky a teplý čaj, ktoré nám v školkej jedálni prichystali panie kuchárky. 

  • Lampiónový sprievod

    Základná a Materská škola Vás pozývajú  na Lampiónový sprievod dňa 9. 11. t. j. vo štvrtok.

    Sprievod začína na školskom dvore krátkym programom o 17. 00. Tešíme sa na Vás.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka  školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách.

    p o s k y t u j e

    žiakom 1. – 4. ročníka Základnej školy, Kostolíky 354/7, Hubová riaditeľské voľno  dňa 

    27. októbra  2021 ( z dôvodu prerušenia dodávky elektrickej energie).

    V čase riaditeľského voľna nebude zabezpečená prevádzka školského klubu detí ani stravovanie. Udelenie riaditeľského voľna bolo prerokované aj so zriaďovateľom.

     

    V Hubovej, dňa 26. 10. 2023                                                Mgr. Martina Čiešková

                                                                                                        riaditeľka školy

  • Besiedka so starými rodičmi

    Počas celého mesiaca október sme v škole mysleli na našich starkých. Rozprávali sme sa o nich, kto mohol, trávil s nimi čas, niečo im prečítal, či podal pri práci pomocnú ruku. Dňa 26. 10. sme si pre nich prichystali aj krátky program. Vystúpili deti z MŠ ale aj žiaci ZŠ. Básničkami, tančekom, piesňami a divadielkami chceli detičky poďakovať svojim starkým. Ďakujeme rodičom za sprostredkovanie pozvania, starým rodičom ďakujeme za ich účasť a veríme, že sa niekedy opäť spolu stretneme.

  • Šarkaniáda

    Bez nej si jeseň ani nevieme predstaviť. Šarkany rôznych tvarov a farieb si vysadli na oblohu dňa 18. 10. Všetky triedy sme sa vybrali na futbalové ihrisko, kde sme si púšťali šarkany. Niektoré vyleteli poriadne vysoko.

  • Jesenná olympiáda

    To je názov nášho športového predpoludnia.  Dňa 28. 9. nám slniečko prialo a vytiahlo nás von. Prevetrali sme si telo a trochu sme si zašportovali. Deti si tak otestovali svoje pohybové zdatnosti v rôznych disciplínach:  skok do diaľky z miesta, kotúľanie 3 lôpt, výdrž v zhybe, člnkový a vytrvalostný  beh, vlajková naháňačka, zostava s tyčou, ľah - sed.

  • Majstrovstvá Slovenska V TOB

    V sobotu 16.09.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili na pretekoch Majstrovstiev Slovenska v TOB (turisticko-orientačnom behu). Vďaka úspešnému umiestneniu na krajských pretekoch v Zborove na Kysuciach si mohli naši žiaci zmerať sily s inými pretekármi tentokrát vo Svite. Krásne umiestnenie získala naša žiačka Sandra Nemčeková a to 3. miesto. Chlapci Oliver Holík a Samuel Olos pretekali s nadšením i s rešpektom. Hoci sa neumiestnili na postupových miestach, reprezentovali nás výborne. Ďakujeme Vám veľmi pekne za skvelú reprezentáciu a želáme Vám ešte veľa takýchto úspechov. Ďakujeme aj rodičom za podporu.

  • ESCAPE ROOM

    V septembri si žiaci mohli vyskúšať ako pracovať v tímoch a navzájom spolupracovať. Žiaci spolu riešili zábavné úlohy a pri nich získavali kódy. Pracovali s informáciami, ktoré museli vyhľadať v encyklopédiách, riešili kvízy, skladali obrazce. Na konci si číselných kódov vytvorili jednotlivé kombinácie a pomocou nich otvárali zámky skrinky, kde museli prestrihnúť drôtik. Aktivita bola zábavná, poučná, plná napätia, energie, hry. 

  • Bábkové divadlo

    Dňa 14. septembra sme sa vzdelávali mimo priestorov školy. Absolvovali sme dlhšiu prechádzku na železničnú stanicu. Nedali sme sa odradiť ani menším dažďom. Vyskúšali sme si cestu vlakom, kde sme si zopakovali pravidlá slušného správania ale aj cestovania v dopravnom prostriedku. Potom nás čakali herci v bábkovom divadle v Žiline. Deti mohli nazrieť aj do zákulisia (šatne) a vidieť tak priestor, kde sa herci pripravujú na vystúpenie. Filemón alebo ozlomkŕŕŕk domov bol názov divadelnej hry, ktorú sme mali možnosť sledovať priamo na javisku a byť tak bezprostredne blízko celého diania aj hercov. Predstavenie sa nám veľmi páčilo. Potom sme boli v Rosenfeldovom paláci. Prezreli sme si jeho samotné priestory ale aj výstavu bábok v podkroví paláca, kde sme sa mohli s niektorými bábkami aj zahrať. 

  • Vyučovanie trochu inak

    Hneď na začiatku školského roka nám slniečko pripravilo príjemný slnečný deň. Využili sme ho preto naplno a boli sme si čítať vonku. Takéto vyučovanie je netradičné, iné ako v triede. Deťom sa veľmi páči.

  • Začiatok školského roka 2023/2024

    Školský rok sme slávnostne otvorili v pondelok 4. 9. na multifunkčnom ihrisku. Deti sa do školy už veľmi tešili o čom svedčili ich rozžiarené a usmiate tváričky. Najviac radosti mali určite najmenší prváčikovia, ktorí sa školy už nemohli dočkať. Na slávnostnom otvorení boli pasovaní za riadnych prváčikov - žiakov našej školy. Všetci im zo srdca želáme, aby sa  im  v škole páčilo. Všetkým žiakom prajeme nech sa im v škole čo najlepšie darí.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Kostolíky 354/7, Hubová
  • 0940 655 826 - Základná škola, ŠKD

Fotogaléria